چگونه کتاب می‌شویم؟!»

 

ساختمان کلمات در زبان‌های مختلف تفاوت دارند؛ مثلاً در زبان عربی اینطور است که هر ریشه‌ی لغت، یک یا چند جزء معنایی دارد که به آنها می‌گویند قید»، یعنی در این کلمه این مفاهیم قید شده است، گنجانده شده است. ریشه‌ی کتب»، قیدهای جمع شدن و ضمیمه کردن شی به شی و جزء به جزء، تثبیت و اظهار را دارد و هر کلمه‌ای که از این ریشه ساخته شده است هم، به نوعی، تمام این مفاهیم را بروز می‌دهد.

 

کلمه‌ی کتاب» که از این ریشه است، مصدر است و مبالغه در این قیود را بیان می‌کند. کتاب، چیزی است مادی یا معنوی، که امور، ورق به ورق، در آن ضبط و جمع می‌شوند. همچنین قید اظهار» را در کتاب می‌بینیم، یعنی اگر مجموعه‌ای از اوراق داشته باشیم که مطلبی روی آنها نمایان نباشد و چیزی را اظهار نکنند که به آنها کتاب نمی‌گوییم.

 

امّا، کلمه‌ی کتاب، به صورت وا‌م‌واژه، با یک مفهوم کلّی وارد زبان فارسی شده است و ما هنگام استفاده، به اجزای آن آگاهی نداریم. برابر پارسی» برای کتاب نوشته‌اند نبشته»، که خب نبشته نوشته است و کتاب نیست!. و کلمات دیگر، نَسک و دیوان و نامک و ماتیکان! که یا دیگر خودشان مفهوم نیستند یا خوب مفهوم کتاب بودن را نمی‌رسانند!

 

ادامه مطلب

چگونه کتاب می‌شویم؟!

تدبّر در قرآن، برای چه؟!

تدبّر در قرآن یعنی چه؟! (۲)

کتاب ,  ,مفهوم ,قید ,است، ,مفاهیم ,است و ,شده است ,کتاب می‌شویم؟ ,از این ,این مفاهیم

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود کتاب تاریخ تحلیلی اسلام سید جعفر شهیدی دریافایل amirokhravi سلام دنیا haja گاه نوشته های یک حقوق خوانده موضوع پایان نامه ارشد معماری چشم خدا مجتمع نسیم علوم پزشکی پردیسان بانک اطلاعات مشاغل ایران