یک روز، وسط دنیای کرونایی‌شده (وای که چقدر این واژه سریع و راحت وارد دایره‌ی لغاتمان شد!) با فرصت و دوره‌ای آشنا شدم برای تدبّر در قرآن. می‌دانستم تدبّر با تفکّر و با تفسیر فرق دارد، امّا دقیق نمی‌دانستم یعنی چه! بعدش رفتم و گشتم و دقیقش را پیدا کردم.

برای تفسیر» نوشته بودند: از مادّه‌ی (فسر) است و به معنای کشف آنچه پوشیده شده است و برای کشف مراد از لفظ مشکل به کار می‌رود. در لغت‌نامه دهخدا نیز آشکار ساختن و هویدا کردن معنا شده است. تفسیر، علمی است که به وسیلهی آن، کتاب خداوند متعال و بیان معانی و استخراج احکام آن فهمیده می‌شود.

تفکّر هم دقیق شدن با قلب و نظر انداختن به دلائل و شواهد موجود است برای رسیدن به آنچه نمی‌دانیم.

امّا، تدبّر. به طور خلاصه تدبیر، یعنی پشت سر هم چیدن حکیمانه و تدبّر، دریافت آن چینش است».

ادامه مطلب

چگونه کتاب می‌شویم؟!

تدبّر در قرآن، برای چه؟!

تدبّر در قرآن یعنی چه؟! (۲)

تدبّر ,یعنی ,کشف ,آنچه ,قرآن ,دقیق ,در قرآن ,تدبّر در ,است و ,شده است ,استخراج احکام

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دو خَط رُوضِه | تاملى کوتاه بر متن هاى کوتاه مذهبـے بیماری های گوارش خبرهای روز و دسته اول دانلود ماهواره جیبی اندروید نسخه طلایی مجله پزشکی ماهان مدیکال نمایندگی مجاز فروش ، قیمت و نصب تصفیه آب خانگی در زرقان yadakyar jafarjeni شورای اسلامی سمپاد نیمه ی دوم زندگی